Dobro došli na
Puffkalica webshop

Prodaja e-cigareta i e-tekućina dozvoljena je samo starijima od 18 godina.

Pristup stranici Vam nije dozvoljen.

Molimo Vas da potvrdite svoju dob.

Sigurnost i zaštita podataka

1.

IZJAVA O SIGURNOSTI KOD PLAĆANJA

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

2.

IZJAVA O PRIVATNOSTI I KOLAČIĆI

VAPE SHOP d.o.o. je svjestan da je sigurnost Vaših osobnih podataka pri upotrebi naše Internet stranice itekako važna pa zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno. Zbog toga želimo da znate kada pohranjujemo koje podatke i kako ih koristimo. Ovom Izjavom o privatnosti želimo Vas upoznati s našim sigurnosnim mjerama koje su u skladu s Uredbom Europske Unije 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. te u Hrvatskoj stupa na snagu kao Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) s 25.05.2018.g

3.

PRIKUPLJANJE PODATAKA

Našu Internet stranicu možete koristiti bez otkrivanja Vaših osobnih podataka. Prikupljamo podatke samo o Vašim aktivnostima kada ste na našoj web stranici. Kada pročitate određeni dio stranice, mi to znamo. Konkretno, to je sadržaj na našoj web stranici. Tu su još i informacije povezane s Vašom lokacijom i IP adresom. Zašto? Da bi Vam pružili najbolje moguće iskustvo kupovine.

Sve te informacije služe nam za prepoznavanje Vaših preferencija, prepoznavaju se, ali se ne koriste (i nikako se ne mogu iskoristiti) za Vašu osobnu identifikaciju. Dakle, ne možemo nikako znati tko ste, Vaše ime i prezime, OIB i ostale osobne podatke.

4.

ANONIMIZACIJA IP ADRESA

Na ovoj web stranici koristimo funkciju “aktivacija IP anonimizacije”. Kao rezultat toga, Google će unaprijed skratiti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna će IP adresa biti poslana Googleovom poslužitelju u SAD i tamo će se skratiti. U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, sastavljao izvješća o aktivnostima na web stranici i pružao druge usluge vezane uz aktivnost web stranica i korištenje interneta korisniku mrežnog odredišta. IP adresa koju Google Analytics dodjeljuje kao dio Google Analyticsa neće se spojiti s drugim Googleovim podacima.

5.

ŽELIMO VAM OBJASNITI ŠTO JE KOLAČIĆ

To je datoteka koju će na Vaše računalo spremiti naša internetska stranica kad ste ju posjetili i obavijestiti je da ste se vi kao “već joj poznati” korisnik ponovno priključili pritom pamteći postavke. Kolačići bilježe Vaše preferencije, unose ih u internetske obrasce i djeluju kao informacije o prijavljenim korisnicima.

Podaci i informacije kroz kolačiće mogu biti spremljeni samo ako nam vi to omogućite – ne možemo dobiti pristup informacijama ako nam ih Vi kao korisnik niste omogućili, odnosno niste dali privolu te ne možemo pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Kolačići ne sadržavaju nikakve osobne podatke koji Vas mogu identificirati. Vi uvijek možete promijeniti svoje postavke i odabrati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, odnosno hoćete li spremljene “cookiese” automatski obrisati pri zatvaranju internet preglednika i sl.

6.

NE ŽELIM DA MI SE SPREMAJU KOLAČIĆI. KAKO TO UČINITI?

Ako ste se odlučili da ne želite da naša stranica sprema Vaše kolačiće, morate posjetiti postavke svojeg web preglednika. Za informacije o postavkama kolačića odaberite internetski preglednik koji koristite i podesite opcije. Kad ste kolačiće blokirali, i dalje ćete moći pregledavati stranicu i uživati u njezinom sadržaju, no korisničko iskustvo će Vam, najvjerojatnije, biti narušeno i određene funkcije Vam možda neće biti moguće. Više možete saznati posjetite li neku od ove tri stranice:

7.

ONEMOGUĆAVANJE KOLAČIĆA

Odaberite web-preglednik koji koristite za informacije o načinu promjene postavki kolačića.

Ako ste isključili kolačiće to može rezultirati onemogućavanjem nekih od značajki web stranice. Čak i uz onemogućene sve kolačiće, mala količina informacija i dalje će biti preuzeta iz vašeg web preglednika. Ove informacije su neophodne za osnovno funkcioniranje naše web stranice.

8.

KOJE KOLAČIĆE KORISTIMO?

To su privremeni kolačići, brišu se nakon što zatvorite internetski preglednik.

Osim njih koristimo i trajne kolačiće – oni imaju datum isteka daleko u budućnosti, što znači da će ostati u Vašem pregledniku dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete. Trajne kolačiće koristimo da bi bolje razumjeli Vaše navike te Vam na temelju toga omogućili što bolje i kvalitetnije korištenje stranice. Ne trebate se brinuti jer su Vaše informacije skupljene kroz kolačiće za nas potpuno anonimne.

Imamo i kolačića treće strane kroz nekoliko vanjskih servisa koji ih spremaju ograničeno. Oni nisu postavljeni od strane naše internetske stranice, ali neki služe za neometano funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

SERVIS ZA SPREMANJE POVEZNICA ADDTHIS

Cijeli tekst pravila o povjerljivosti podataka potražite na http://www.addthis.com/privacy

Ukoliko želite onemogućiti spremanje poveznica i kolačića to možete učiniti na sljedećem linku

http://www.addthis.com/privacy/opt-out

DRUŠTVENE MREŽE

Facebook: Na našim su stranicama ugrađeni dodaci društvene mreže Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, USA). Facebookove dodatke možete prepoznati po logotipu Facebooka ili gumbu “Like”.
Ako posjetite našu web stranicu s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Sadržaj dodataka Facebook prenosi izravno u vaš preglednik i unosi ga na web stranicu. Putem ove integracije dodataka, Facebook prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta. Ako imate Facebook korisnički račun, prijavljeni ste na Facebook tijekom posjeta našoj web stranici ili spremite Facebook kolačiće na vašem računalu, Facebook može dodijeliti posjet vašem Facebook korisničkom računu. Ako ste u interakciji s dodacima, na primjer, klikom na „Like” gumb ili ostavljajući komentar, odgovarajuća informacija se iz vašeg preglednika šalje izravno na Facebook, u kojoj se čuva, i – ovisno o postavkama vašeg Facebook profila – može biti prikazana na vašem Facebook profilu. Ako ne želite da Facebook sprema te podatke, odjavite se s Facebooka prije nego što posjetite naše web stranice, ili izbrišite Facebook kolačiće.

Za više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i korištenju podataka od strane Facebooka, kao i o vašim povezanim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti, pogledajte pravila o privatnosti tvrtke Facebook: https://www.facebook.com/policy.php

Instagram: Na našim stranicama postoje dodaci društvene mreže Instagram (Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, SAD). Instagramovi dodaci vas prepoznaju npr. pri korištenju “Instagram kamere”.

Ako posjetite našu web lokaciju s takvim dodatkom, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima tvrtke Instagram. Instagram šalje sadržaj dodataka izravno u vaš preglednik i uključi ga na web stranicu. Kroz ovu integraciju dodataka, Instagram prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj stranici našeg mrežnog odredišta, čak i ako nemate korisnički profil na Instagramu, ili ukoliko trenutno niste prijavljeni na Instagram. Ti se podaci (uključujući vašu IP adresu) šalju izravno s vašeg preglednika na poslužitelj Instagrama u SAD-u i bivaju pohranjeni tamo. Ukoliko ste, međutim, prijavljeni na Instagram, Instagram može odmah dodijeliti vašu posjetu našoj stranici ili klik na „Instagram”” gumb izravno na vaš Instagram račun i ta se informacija također može prikazati vašim Instagram kontaktima. Dodatne informacije o opsegu i upotrebi podataka Instagrama i srodnim pravima potražite izravno na Instagramu: https://help.instagram.com/155833707900388

Google karte: Za prikaz zemljovida, karata i sl. Koristimo karte s Google karata (tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD). Ako upotrebljavate tu platformu, bit ćete izravno povezani s Googleovim poslužiteljima, a vi ćete prenijeti podatke, IP adresu, podatke o lokaciji i sve druge podatke Googleu. Korištenjem ove usluge automatski prihvaćate Googleova pravila o podacima: https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Znamo da nema uspjeha bez njegova mjerenja

KORIŠTENJE SERVISA GOOGLE ANALYTICS

Ova web stranica koristi funkcije servisa Google Analytics za potrebu web analize. Prilikom vaše posjete ovoj web stranici koriste se kolačići za generiranje podataka koje Google prikuplja i obrađuje. To možete spriječiti preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika koji je dostupan na sljedećem linku:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Postavit će se kolačić za isključivanje koji sprječava prikupljanje vaših podataka prilikom budućih posjeta ovoj web stranici.

Više informacija o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovim pravilima o privatnosti:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

RETARGETING

Ova web stranica koristi takozvane “oznake retargetiranja”. Oznaka “retargeting” je JavaScript programski kod, koji se nalazi u izvornom kodu ove web stranice. Kada korisnik posjeti jednu od stranica koje sadrže kod za retargeting, davatelj (npr Google) postavlja kolačić u Internet preglednik korisnika i potom povezuje tog korisnika sa pripadajućim popisom retargeting publike. Taj se kolačić upotrebljava za pokretanje informacijskih kampanja ponovnog ciljanja (“Slanje informacija temeljeno na interesima”) na drugim web mjestima.

To su usluge tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD, u daljnjem tekstu “Google”). Google upotrebljava kolačiće pohranjene na vašem računalu i pomoću njih analizira korisnikovu uporabu web stranice. Informacije koje kolačić generira o vašoj uporabi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) prenijet će i pohranjuje Google na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. Google potom u svojoj evidenciji skraćuje IP adresu za posljednje tri znamenke, pa samim time daljnje korištenje te IP adrese više nije moguće. Google je u skladu sa US Safe Harbor pravilima o zaštiti privatnosti i registriran je u US Safe Harbor programu Ministarstva trgovine. Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, sastavljao izvješća o korištenju mrežnog odredišta za upravitelje web stranica i pružao druge usluge povezane s aktivnostima na web stranici i korištenjem Interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama ako je to propisano zakonom ili ako treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea. Treće strane, uključujući Google, stavljaju informacije na web stranice na internetu. Treće strane, uključujući Google, koriste pohranjene kolačiće kako bi poslužili informacije na temelju prethodnih posjeta korisnika na ovoj web stranici. Google nikada neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima na Googleu. Prikupljanje i skladištenje podataka se može u svakom trenutku poništiti, a što će imati efekta u budućnosti.

9.

EMAIL NEWSLETTER

Možete se pretplatiti na naš bilten (newsletter) putem naše web stranice. Za to nam je potrebna vaša adresa e-pošte i vaša izjava da prihvaćate newsletter. Dopunske informacije o tvrtki, adresi i područjima interesa obrađujemo i koristimo za slanje traženih informacija. One neće biti prosljeđivane trećim stranama. Možete odbiti vaš pristanak za pohranu podataka, upotrebu vaše adrese e-pošte za potrebu dostave newslettera u bilo kojem trenutku – to možete učiniti putem poveznice u pojedinom biltenu. U tom ćemo slučaju odmah izbrisati vaše podatke u vezi dostave newslettera.

Za distribuciju newslettera koristimo sustav Brevo (zaštitni znak tvrtke Sendinblue, 106 boulevard Haussmann, 75008 Paris, France). Brevo je prilagođen Privacy Shield dogovoru o zaštiti podataka, te se mora pridržavati pravila o privatnosti EU-a. Pravila o zaštiti privatnosti od strane Brevo tvrtke: https://www.brevo.com/features/data- GDPR zaštita: https://www.brevo.com/gdpr/ i Pravne informacije: https://www.brevo.com/legal-notice/

Brevo  će koristiti vaše podatke samo u svrhu dostave newslettera, procjenu isporuke i poboljšanja usluge. Brevo vas neće izravno kontaktirati ili koristiti vaše podatke. Oni se neće prosljeđivati trećim stranama. Podaci koje koristi Brevo uključuju “web beacon” koji u Brevo šalje informacije o otvaranju newslettera i/ ili aktivaciju poveznica unutar newslettera. Kod tog procesa, informacije o vašem Internet pregledniku, vašoj IP adresi i vašoj lokaciji će biti poslane u Brevo.

10.

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih Vi sami stavite na raspolaganje npr. u okviru registracije, putem ispunjavanja obrazaca ili slanjem elektroničke pošte, u okviru narudžbe proizvoda ili usluga, slanja upita ili zahtjeva vezanih uz naše proizvode ili usluge te u sličnim situacijama u kojim ste odabrali pružiti nam podatke. Baza podataka i njen sadržaj ostaju u našoj tvrtki te pri izvršiteljima obrade i serverima koji djeluju u naše ime te su nam odgovorni. Vaše osobne podatke u bilo kojem obliku nećemo proslijediti trećim stranama (ni izravno niti preko zastupnika), osim ako nismo pribavili Vašu privolu ili ako postoji zakonska osnova za isto.

Zadržat ćemo kontrolu i odgovornost za korištenje svih osobnih podataka koje ste s nama podijelili.

11.

TRAJANJE POHRANE PODATAKA

VAPE SHOP d.o.o. prikuplja i koristi osobne podatke kako bi Vam pružili optimalnu ponudu usluga i obavijestili vas o novim proizvodima. Ukoliko za njih niste zainteresirani, uvijek nas o tome možete obavijestiti putem kontakt podataka u pravnoj obavijesti.

Podaci pohranjeni kod nas – uključujući i osobne podatke – bivaju pohranjeni sve dok to odgovara zakonskoj obvezi pohrane ili je prikladno za ispunjenje naših usluga.

12.

SIGURNOST

VAPE SHOP d.o.o. koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitio Vaše podatke od manipulacija, gubitaka, prijetnji ili pristupa od strane neovlaštenih osoba. Naše se sigurnosne mjere kontinuirano unapređuju sukladno tehnološkom razvoju.

13.

TKO OBRAĐUJE OSOBNE PODATKE?

Ovisno o namjenama za koje obrađujemo vaše osobne podatke, primatelje podataka možemo podijeliti u sljedeće kategorije:

 1. a) Unutar naše organizacije:
  • naše ovlašteno osoblje
 1. b) Naši poslovni partneri: od njih zahtijevamo da uvijek budu u skladu s primjenjivim zakonima, pravilima zaštite osobnih podataka i da posvećuju iznimnu pozornost povjerljivosti vaših osobnih podataka:
  • pružatelji usluga koji nam pomažu provoditi i analizirati učinkovitost naših informacijskih kampanja i promotivnih aktivnosti
  • poslovni partneri: na primjer, povjerljive tvrtke koje mogu upotrebljavati vaše osobne podatke kako bi vam pružile usluge i/ili proizvode koje ste zatražili ili dostavile marketinški materijal (pod uvjetom da ste pristali primati takvu vrstu materijala).
  • pružatelji usluga: tvrtke koje pružaju usluge za VAPE SHOP d.o.o. ili u ime tvrtke VAPE SHOP d.o.o.  (na primjer, vanjski pružatelji IT usluga, odvjetnička društva, kurirske službe itd.)
 1. c) Ostale treće strane:
  • kada to zahtijeva zakon ili je zakonski potrebno radi zaštite tvrtke
  • poštivanje zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.
  • zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke i/ili njenih klijenata

Naši poslovni partneri iz točke b) smiju obrađivati vaše osobne podatke samo uz pridržavanje naših uputa i ne smiju upotrebljavati osobne podatke za vlastiti interes. Imajte na umu, međutim, da primatelji navedeni u točkama b.) i c.) ovoga dokumenta, posebice davatelji usluga koji vam mogu ponuditi proizvode i usluge kroz vlastite kanale, mogu odvojeno prikupljati vaše osobne podatke. U tom su slučaju isključivo odgovorni za njihovu kontrolu, a vaša suradnja s njima odvija se u skladu s njihovim uvjetima.

14.

PROMJENA PODATAKA

U svakom nam se trenutku možete javiti ukoliko ste promijenili svoju e-mail adresu ili neki drugi podatak na temelju kojeg Vas kontaktiramo. Do tog trenutka u navedene se svrhe koriste Vaši trenutni podaci.

15.

VAŠA SUGLASNOST

Slanjem Vaših podataka putem web shop stranice ili e-maila ili davanje istih putem telefona jamčite da su informacije koje ste pružili točne te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naše politike privatnosti.

16.

KONTAKT

Za sva moguća pitanja o zaštiti privatnosti podataka, korisnici nam se u svako doba mogu obratiti putem emaila: info@puffkalica.hr te u bilo koje vrijeme možete zatražiti izmjenu ili brisanje Vaših podataka kontaktom na mail: info@puffkalica.hr

Zadržavamo pravo ažuriranja ili izmjene ovih pravila u bilo koje vrijeme bez prethodne obavijesti. Zakoni, Propisi, EU Direktive nam nalažu da to činimo i da uvijek brinemo o tome da je Vaša privatnost zagarantirana. Ako imate pitanja javite nam se na: info@puffkalica.hr ili na Mob: +385 99 467 2888